Card image cap
Elämyksiä

Suomi on monipuolinen maa kokea sekä luonnon tarjoamia elämyksiä että nauttia kulttuurista ja monipuolisista tapahtumista. Alle on koottu suomalaisia elämyksiä, joista moni meistä nauttii arjessaan ja jotka ovat erityisesti ulkomaalaisille eksoottisia kokemuksia. Näitä kannattaa suositella kansainvälisille opiskelukavereille ja muille tutuille sekä tietysti liittyä mukaan pitämään hauskaa.

Sauna on tärkeä osa valtaosalle suomalaisista ja samalla yksi suomalaisen kulttuurin kiehtovimmista asioista ulkomaalaisille. Suosittelemmekin kertomaan saunakulttuuristamme uusille kansainvälisille tuttavillesi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikki eivät ole tottuneet alastomuuteen, kuumuuteen ja saunassa koettuun välittömyyteen samoin kuin moni suomalainen.

Avantouinti liittyy usein saunomiseen ja on eksoottinen kokemus niin monelle ulkomaalaiselle kuin suomalaisellekin. Turun seudulla on useita avantouintipaikkoja.

Kesämökkien korkea lukumäärä Suomessa aiheuttaa usein ihmetystä. Kesämökit ovat luonnollisesti paikkoja olla lähellä luontoa, nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta sekä paeta hektistä elämää. Kutsun saaminen kesämökille on monelle arvokas asia.

Revontulet ovat monelle suomalaisellekin ainutlaatuinen kokemus. Pohjoisessa revontulia nähdään keskimäärin 200 yönä vuodessa. Myös Turun seudulla voi silloin tällöin todistaa kauniita luonnon valoja, mutta tällöin kannattaa suunnata pois kaupungin valoista. Ilmatieteenlaitoksen ylläpitämältä sivustolta voi seurata revontulien näkyvyyttä.

Yötön yö ja pitkät aurinkoiset illat ovat suomalaisen kesän kohokohtia.

Luonto on helposti saavutettavissa lähes jokapuolella Suomea. Tutustu Turun alueen luonto- ja ulkoilumahdollisuuksiin tarkemmin täällä. Muista luonnossa liikkuessasi noudattaa jokamiehenoikeuksia.

Turku on monin tavoin aktiivinen paikka asua ja tästä sovelluksesta löydät ideoita vapaa-aikaan (kurkkaa esim. täältä Vapaa-aika, Ravintolat, Urheilu, Ulkoilu ja Tapahtumat)! Halutessasi erityisiä kokemuksia paikallisten kanssa tai jos haluat itse tarjota elämyksiä muille, tutustu Doerzin tarjontaan.

Turku on Suomen entinen pääkaupunki ja samalla vanhin kaupunki, eli kaupungissa on monia kiinnostavia historiallisesti merkittäviä kohteita ja alueita. Aurajoki jakaa Turun kahtia ja sen varrella on sekä vehreitä ulkoilumaisemia että monipuolisia ravintoloita, kahviloita ja jokilaivoja. Kesällä ja joulunaikaan Turussa on monia markkinoita ja festivaaleja kuten Ruisrock ja DBTL. Seuraa kaupungin tapahtumia täällä ja opiskelijatapahtumia täällä.

Turun linna on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, sillä se on yli 700 vuotta vanha keskiaikainen rakennus ja samalla yksi Suomen vanhimmista rakennuksista. Se on toiminut hallintorakennuksena, hallitsijoiden asuinpaikkana sekä vankilana. Linna sijaitsee Aurajoen suulla lähellä satamaa.

Turun tuomiokirkkoa pidetään Suomen arvokkaimpana rakennushistoriallisena muistomerkkinä ja se toimii edelleen Suomen evankelisluterilaisena pääkirkkona. Se vihittiin tuomiokirkoksi vuonna 1300, ja sen yksityiskohdat kertovat monipuolisesti Suomen historiasta. Tuomikirkko on myös Turun symboli ja sijaitsee monen opiskelijankin päivittäisen reitin varrella.

Turun saaristoa pidetään yhtenä maailman kauneimmista saaristoista. Saaristoon kuuluu yli 20 000 saarta, joista monet ovat täysin luonnontilaisia. Saaristosta pääsee parhaiten nauttimaan veneellä, mutta monille saarille on myös julkisia bussi- ja lauttayhteyksiä. Kannattaa myös lähteä pyöräilemään Saariston Rengastielle.