Card image cap
Vapaa-aika

Turussa on monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon, löydä suosikkisi alla olevista vaihtoehdoista.

Turun keskustassa sijaitsee elokuvateatteri Kinopalatsi, jossa on yhdeksän salia. Lippujen hinnat vaihtelevat 9-15 euron välillä riippuen näytöksen ajankohdasta, myös sarjalippuja on tarjolla.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä Kinokopla on turkulainen elokuvakerho, joka järjestää elokuvailtoja ja muita elokuva-aiheisia tapahtumia. Elokuvia on katsottavissa sunnuntaisin klo 17.00 ja 20.00 Logomolla (Köydenpunojankatu 14). Sarjakortti maksaa opiskelijoille 22 euroa ja sillä pääsee katsomaan kaikki kauden elokuvat. Varmistaaksesi paikan näytökseen, saavu paikalle vähintään 10 minuuttia ennen näytöksen alkua. Yksittäisliput maksavat 6 euroa/näytös. Yksittäislippuja myydään, mikäli paikkoja on näytökseen vapaana.

Logomo on entinen VR:n konepaja ja nykyinen monipuolinen tapahtumakeskus. Logomossa on Kinokoplan näytösten lisäksi muitakin elokuvailtoja.

Turusta löytyy myös yksityinen leffateatteri Kino Diana (Humalistonkatu 3b) ja Kaarinan puolelta Kino Piispanristi (Jännekatu 2, Piispanristi).

Turussa on kaksi pääteatteria; suomenkielinen Turun kaupunginteatteri ja ruotsinkielinen Åbo Svenska Teater.

Turussa toimii myös pienempiä teattereita, esimerkiksi Linnateatteri. Turussa ja lähikunnissa toimii kesäaikaan myös useita ulkoilmateattereita, joihin kannattaa ostaa liput hyvissä ajoin.

Turussa on myös kaksi opiskelijateatteria: Turun Ylioppilasteatteri ja Studentteatern i Åbo. Opiskelijateattereiden toimintaan voi liittyä mukaan tai vain nauttia esityksistä.

Lisäksi Turun seudulla toimii Aurinkobaletti ja Tanssiteatteri ERI.

Useisiin teatterinäytöksiin voi ostaa lippuja ennakkoon netistä. Tarkista ohjeet teattereiden nettisivuilta.

Turussa on kolme suurta taidemuseota ja lisäksi muita pienempiä näyttelyitä ja museoita. TurkuART on koonnut yhteen Turun alueen näyttelyitä ja museoita.

Turun taidemuseo sijaitsee Puolalamäellä ja on tunnettu erityisesti vanhemmasta suomalaisesta taiteesta, surrealismista ja pop-taiteesta.

Wäino Aaltosen museo sijaitsee Aurajoen varrella n. 15 minuutin kävelymatkan päässä Kauppatorilta ja toimii Turun kaupungin taidemuseona.

Ars Nova on modernin taiteen museo ja sen yhteydessä Aurajoen rannalla toimii myös historian museo Aboa Vetus.

Turussa on useita kirjastoja, joista voi lainata kirjoja ja muuta materiaalia, lukea lehtiä, käyttää tietokonetta ja tulostinta, opiskella hiljaisissa tiloissa sekä varata työskentelytiloja. Tarvitset kirjastokortin suurimpaan osaan kirjastojen palveluista. Kirjastokortin saa palvelutiskiltä esittämällä henkilöllisyystodistuksen sekä yliopistojen että kaupunginkirjastoissa. Kirjastokortti on maksuton.

Muista palauttaa kirjat ajoissa! Myöhästyneistä palautuksista syntyy sakkomaksuja ja rajan ylittäessään aiheuttaa lainauskiellon, kunnes maksut on suoritettu. Ole erityisen huolellinen yliopistokirjastoissa, sillä sakkomaksut ylittävät nopeasti lainakieltoon johtavan 10 euron rajan.

Turun yliopiston kirjasto sijaitsee kuudessa eri toimipisteessä ympäri kampusta. Suurin osa kirjastojen palveluista on maksuttomia. Yksiköt ja niiden aukioloajat löytyvät täältä. Volter on aineistohakupalvelu, josta löytyvät kirjat, artikkelit ja elektroniset materiaalit.

Åbo Akademin kirjasto koostuu pääkirjastosta ja neljästä ainekohtaisesta kirjastosta. Myös muut kuin Åbo Akademin opiskelijat voivat hankkia kirjastokortin. Aineistohakuja voi tehdä Alma cataloguen kautta.

Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto sijaitsee keskustassa osoitteessa Linnankatu 2 ja toimii kaupunkilaisten olohuoneena. Jokainen kirjastokortin hankkinut voi lainata kirjoja ja muita aineistoja maksutta. Kirjastossa on käytössä tietokoneita ja alueella toimii myös ilmainen wifi. Vaski-verkkokirjastosta löytyy lisätietoa Turun alueen kirjastoista ja lainattavista aineistoista.

Turussa on monipuolinen musiikkitarjonta. Suuremmat konsertit pidetään yleensä Logomossa tai Gatorade Centerillä ja pienempiä keikkoja on klubeilla tai yliopistojärjestöjen tiloissa. Turun konserttitalossa esiintyy Turun filharmoninen orkesteri.

Turussa järjestetään myös monia festareita, joista tunnetuin on ehdottomasti Ruisrock. Lisäksi Turussa järjestetään vuosittain kaupunkifestari DBTL, Turku Jazz Festival ja Aura Fest. Kurkkaa myös Turun kaupungin tapahtumakalenteri.

Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin. Lukuisia erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan jopa 20 metrin korkeudella. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille 7-vuotiaasta ylöspäin – haastetta löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneille kiipeilijöillekin.

HopLop on liikunnallinen seikkailupuisto koko perheelle Turun kupeessa Raisiossa.

JukuPark on vesipuisto, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta, lähellä Impivaaran uimahallia. 2,5 hehtaarin alueella on vesiliukumäkiä, joissa voi laskea renkailla, vauhtimatolla tai perinteisesti. Puistoalueella on myös muuta hauskaa tekemistä mm. Jättivesipalloja, Power Paddlers miniveneitä, alueita auringonottoon sekä ravintola.

Seikkailupuisto on paitsi leikkipuisto myös lasten ja perheiden toimintakeskus, joka sijaitsee laajan Kupittaanpuiston laidalla. Vaihtuvat teatteriesitykset, osallistavat tapahtumat sekä työskentely taidepajoissa ovat toiminnan kulmakiviä. Seikkailupuisto on aina avoinna ja tapahtumia lukuunottamatta maksuton.

SuperPark on koko perheen liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto, jossa on paljon erilaisia pelejä aktiviteetteja.

Muumimaailma sijaitsee Naantalissa, vajaan 20 kilometrin päässä Turusta. Naantaliin pääsee kätevästi Fölillä.

Turussa on kolme keilahallia: Aninkaisten keilahalli, Bowler ja Kupittaan keilahalli.

Jos olet kiinnostunut minigolfista, suuntaa Hohtogolf West Coast:iin Yliopistonkadulle.

Biljardia voi pelata useissa Turun baareissa ja esimerkiksi Galaxie Center on erikoistunut biljardiin.

Turussa on myös useampia huonepakopelejä, kuten Fobia Room Escape, Mysteeri ja Live Exit Games.