Card image cap
Urheilu

Turun alueella on mahdollisuus harrastaa useita urheilulajeja niin kaupungin, seurojen kuin yksityisten palveluntarjoajien tarjoamana. Lisäksi CampusSportin urheilutarjonta on suunnattu yksinomaan alueen opiskelijoille ja korkekoulujen henkilökunnalle. Lue lisää erilaisista opiskelijan lompakolle ystävällisistä liikunta-aktiviteeteistä tästä blogipostauksesta.

Monet urheilukentät ja -hallit ovat varattuja seuroille osan päivästä, mutta lähes kaikille kentille on varattavissa myös yleisövuoroja. Kaupungin ylläpitämiin urheilupaikkoihin voi varata aikoja kirjautumalla pankkitunnuksilla Timmi-verkkopalveluun.

CampusSportin palvelut ovat avoinna kaikille Turun yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille.

CampusSportin laaja valikoima sisältää ohjattuja liikuntatunteja (ryhmäliikuntaa, kamppailulajeja, ulkoliikuntaa), viisi kuntosalia, uima-altaan ja lukuisia lyhyitä kursseja. Viikoittainen kattaus sisältää useita tunteja eri tasoisille liikkujille, jotta kaikki voivat liittyä mukaan.

Löydät aikataulut, rekisteröitymistiedot, hinnat sekä kurssien ja tuntien kuvaukset CampusSportin nettisivuilta. Tiedustelut: info@campussport.fi

Oikeuden liikuntapalvelujen käyttöön voi ostaa CampusSportin verkkokaupasta. Maksulla lunastat oikeuden käyttää kaikkia liikuntatiloja ja tunteja, joita CampusSport tarjoaa. Tarkista hinnat CampusSportin nettisivuilta.

Yliopistolla on omat joukkueensa lähes joka lajissa, joten jos haluat harrastaa omaa lajiasi joukkueessa, kysy CampusSportin henkilökunnalta tai omasta tiedekunnastasi lisää joukkueista. CampusSportin liikuntatilat sijaitsevat lähietäisyydellä Turun keskustasta.

Urheilupuisto tarjoaa kaksi koripallokenttää, lentopallokentän (hiekka), kolme beachvolley-kenttää, kaksi hiekkakenttää ja kaksi nurmikenttää sekä suositun kuntoilupolun ulkokuntosali-laitteineen. Alueella on lisäksi viisi tenniskenttää, joiden hinnat ja aukioloajat voit tarkistaa tenniskenttien nettisivuilta. Tämän lisäksi puiston alueella on Frisbeegolf-rata sekä Paavo Nurmi yleisurheilustadion.

Kupittaan liikuntakeskus sijaitsee kävelyetäisyydellä keskustasta. Alueella sijaitsee mm. Velodromi, BMX-rata, hiekka ja nurmikenttiä, skeittaus-alue ja urheiluhalli, jonka yhteydessä on sopuhintainen kuntosali. Puistossa sijaitsee myös Veritas Stadion, joka on Interin ja TPS:n jalkapallojoukkueiden kotikenttä.

Turun alueella on kolme keskeistä yleisurheilukenttää: Paavo Nurmen Stadion, Jäkärlän yleisurheilukenttä ja Kupittaan urheiluhalli.

Paavo Nurmen Stadion sijaitsee Urheilupuistossa aivan keskustan läheisyydessä. Kentällä on 400 metrin juoksurata sekä paikat kenttälajeille. Vuorot ovat pääsääntöisesti urheiluseuroille, mutta muutoin kenttä on avoinna yleisölle.

Jäkärlän yleisurheilukenttä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta. Kentällä on 300 metrin juoksurata sekä paikat heittolajeille ja korkeus- sekä pituushypylle. Vuorot ovat pääsääntöisesti urheiluseuroille, mutta kentän ollessa vapaana on se kaikkien käytössä.

Kupittaan urheiluhallissa on myös yleisurheilukenttä. Kenttä on avoinna kaikille, jotka ovat maksaneet pääsymaksun urheiluhallin tiloihin.

Turussa on 17 koripallokenttää ympäri kaupunkia. Kentät ovat avoinna kaikille, eli niitä ei voi varata etukäteen. Kenttien tiedot löytyvät Turun kaupungin sivuilta.

Turun keskustan ympäristössä on kolme jalkapallokenttien keskittymää: Kupittaa, Urheilupuisto ja Impivaara. Kyseiset kentät ovat paikallisten urheilujoukkueiden suosiossa ja valitettavasti usein varattuja. Jos kentät ovat tyhjiä, ovat ne avoinna yleisölle (poislukien luonnonnurmikentät).

Kupittaalla on kaksi keinonurmikenttää ja yksi hiekkakenttä. Tämän lisäksi alueella on myös Veritas Stadion, mutta stadion on vain seurojen käyttöön, kuten myös lähistön luonnonnurmikentät.

Urheilupuiston alueella on kaksi keinonurmikenttää ja yksi hiekkakenttä.

Impivaaran liikuntakeskuksessa on talvisin ainoa kenttä, jossa on kaikille avoimia ja ilmaisia yleisövuoroja.

Parkin kenttä sijaitsee aivan keskustassa ja siellä on paremmin vapaita aikoja kuin edellä mainituilla kentillä.

Varaustilanteen ja vapaat kentät voi tarkistaa Timmi-varauskalenterista.

Turun kaupunki ylläpitää muutamia kuntosaleja, jotka ovat yleensä urheilukeskusten tai -puistojen yhteydessä, kuten Kupittaa tai Impivaara.

Joidenkin kävelyreittien varrelta löytyy myös ulkokuntoilulaitteita.

Turun alueella on useita yksityisiä kuntosaleja, joista osa tarjoaa opiskelija-alennuksia. Seuraavassa mainittuna muutamia niistä.

Manhattan Sport Center (Pitkämäenkatu 4 B) tarjoaa mahdollisuuksia harrastaa sulkapalloa, salibandya, squashia, koripalloa, tennistä ja pöytätennistä.

M&M Kuntotalossa voit käydä fitness- ja spinning-tunneilla, kuntosalilla, harrastaa sulkapalloa, katukorista, beachvolleytä, pöytätennistä jne. Turussa Kupittaa - Lemminkäisenkatu 32 A ja Koulukatu 29, Raisiossa Raisiontori 5

FitnessPalatsissa (Eerikinkatu 7) on spinning-, pace- ja muiden ryhmäliikuntatuntien lisäksi kaksi erillistä kuntosalia, toinen vain naisille.

Sali82 (Artturinkatu 2, Turun Saippua Center) sopii niin aloittelijoille kuin jo pidempään harrasteille.

Elixia tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kuntosalipalveluita ryhmäliikuntatunneista salitreeneihin.
Centrum - Kristiinankatu 8
Jokivarsi-Itäinen Rantakatu 60
Länsikeskus - Viilarinkatu 4
Trivium - Lemminkäisenkatu 32

Fitness24seven kuntosalit
Turku Hepokulta (Varkkavuorenkatu 34)
Turku Kauppatori (Eerikinkatu 2)
Turku Kävelykatu (Yliopistonkatu 29b)
Turku Port Arthur (Puutarhakatu 47
Turku Runosmäki (Friskinkatu 4)
Turku Varissuo (Littoistentie 81)

Talvisin jäädytettävät kaupungin kentät ovat avoinna kaikille luistelijoille. Yleensä kentillä on valaistus ja pukuhuoneet käytettävissä päivittäin klo 9-21. Kenttien jäätilanteen sekä kenttien sijainnin voi tarkistaa täältä.

Parkin kentällä voi talvella harrastaa myös luistelua ja pelata jääkiekkoa. Kenttä sijaitsee keskustassa (Tuureporinkatu 2) ja kentällä on eri alueet luistelulle ja jääkiekolle. Kertamaksu on 2€ ja paikanpäältä on myös mahdollista vuokrata luistimia.

Sekä Impivaaran jäähallissa (Eskonkatu 1) että Varissuon jäähallissa (Kraatarinkatu 4) järjestetään yleisövuoroja, jotka ovat kaikille avoinna. Kaikki Turun alueen luistelualueet ja aukioloajat löydät Turun kaupungin nettisivuilta.

Hyvänä talvena on mahdollista luistella myös järvien tai meren jäällä, mutta varmista jään kestävyys ennen jäälle menoa!

Turun kaupunki ylläpitää yhtä skeittihallia ja 8 skeittipaikkaa tai puistoa. Skeittihalli Cube sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta Ruissalon suuntaan. Lähimpänä keskustaa olevat skeittipuistot ovat Kupittaalla (Kupittaankatu 18) ja Pansiossa (Pernontie 16).

Turun kaupunki ylläpitää yli 50 kilometrin edestä hiihtolatuja. Latujen reaaliaikainen lumitilanne ja sijainnit löytyvät latuinfosta. Impivaaran urheilukeskuksesta on myös mahdollista vuokrata varusteet hiihtämistä varten.

Turun Uimahalli sijaitsee aivan Turun yliopiston vieressä.

Impivaaran uimahalli sijaitsee Impivaaran urheilukeskuksessa muutaman kilometrin päässä keskustasta.

Petreliuksen uimahalli sijaitsee Turun eteläpuolella.

Aivan Ylioppilaskylän vieressä sijaitsee lisäksi kylpylähotelli Caribia.

Turussa on lisäksi kaksi ulkouima-allasta, jotka ovat auki kesäisin. Samppalinnan maauimala on yleensä auki toukokuun alusta syyskuun alkuun ja Kupittaan maauimala kesäkuun alusta elokuun puoleen väliin. Saaroniemen ranta Ruissalossa on kesäisin erittäin suosittu alue, josta löytyy myös piknik-pöytiä ja grillausmahdollisuus.

Turun alueella on massa-, tekonurmi ja asfalttikenttiä. Massakentät ovat käytettävissä ainoastaan varauksella. Muut kentät ovat käytettävissä, mikäli ne ovat vapaana.

Keskustaa lähimmät kentät ovat Impivaarassa (4 kenttää) ja Urheilupuistossa (5 kenttää). Kaikki Turun kaupungin tenniskenttien tiedot löytyvät täältä. Turun kaupungin ylläpitämiä tenniskenttiä voi varata Timmi-varauskalenterin kautta.

Turussa on myös yksityinen, entisen tennispelaaja Jarkko Niemisen mukaan nimetty tennishalli muutaman kilometrin päässä keskustasta Impivaaran alueella. Hallista voi varata vuoroja heidän nettisivultaan.

Turussa on useita lentopallokenttiä. Kenttien käyttö ei vaadi varauksia ja ne ovat auki kaikille lukuun ottamatta Urheilupuiston kenttää.

Kaupungin beachvolley-kenttien käyttö on ilmaista. Kaikki kentät ovat käytettävissä, mikäli niillä ei ole varausta. Kaupungilla on 10 beachvolley-kenttää (ks. lista kaikista kentistä), joista 5 sijaitsee lähellä keskustaa Urheilupuistossa ja 2 kenttää Kupittaalla. Yksittäisiä vuoroja on helppo varata verkossa Timmi-varauskalenterin kautta.

Jooga ja pilates ovat kasvattaneet suosiotaan ja Turusta löytyy jo useampi monipuolinen joogasali.

Pure Move tarjoaa monipuolisia jooga- ja pilatestunteja keskustan (Eerikinkatu 7) ja Martin (Martinkatu 5) saleilla. Martin salin erikoisuutena on ilmajooga.

Oasis Yoga & Pilates -studion monipuolisen tarjonnan lisänä Oasiksessa laitepilates-tunteja (Kerttulinkatu 1).