Card image cap
Liikenne

Turussa on helppo liikkua, sillä lähes kaikki tarvittava on kävely- tai pyöräilymatkan päässä. Julkisesta liikenteestä vastaavat bussit ja kaupungissa on linja-auto- ja rautatieasemien lisäksi lentokenttä ja satama.

Turusta löytyy myös sähköpotkulautoja. Tsekkaa esim. Voi ja Tier. Turusta löytyy myös kaupunkipyöriä eli Fölläreitä.

Lue Fölin ja Förin eroista sekä siitä, miten opiskelijat liikkuvat Turussa tästä blogipostauksesta.

Föli on Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin, Raision ja Ruskon yhteinen joukkoliikenne, joka mahdollistaa saumattoman matkustamisen kuntien välillä (’ollaan mukana’ on Lounais-Suomen murteessa ’ollaan fölissä’).

Matkakortti pitää ostaa Fölin palvelupisteistä, mutta jatkossa korttia voi ladata palvelu- ja latauspisteissä, netissä, mobiilisovelluksessa tai käteisellä bussissa. Opiskelijat ovat oikeutettuja alennuksiin. Kertalippuja on myynnissä busseissa ja mobiilisovelluksessa.

Turun Taksit hoitavat Turun taksiliikenteen. Taksit ovat melko kallis liikkumisen muoto, mutta erityisesti yöaikaan hyvä vaihtoehto, sillä julkinen yöliikenne etenkin viikolla kulkee harvakseltaan.

Turun taksit
02 10041

Matkahuolto hoitaa valtaosaa kaupunkien välisestä bussiliikenteestä ja tarjoaa myös tavaran kuljetuspalveluita. Matkahuollon vuoroille on saatavissa myös edullisia lippuja etukäteen ostettaessa. Opiskelijat ovat oikeutettuja alennuksiin opiskelijakorttia näyttämällä, lisätietoja alennuksista. Bussit lähtevät Linja-autoasemalta ja pysähtyvät pikavuorojen pysäkeillä.

Onnibus on edullinen vaihtoehto kaupunkien väliseen matkustamiseen etenkin silloin, jos matkapäivät voi päättää hyvissä ajoin. Bussit lähtevät Linja-autoasemalta ja osa lähdöistä Turun satamasta. Lippuja voi ostaa Onnibussin nettisivuilta ja bussista.

Linja-autoasema
Läntinen Pitkäkatu 7-9

VR (Valtion rautatiet) hoitaa junaliikenteen ja Turussa on kolme rautatieasemaa: Päärautatieasema, Satama ja Kupittaan asema (lähinnä yliopistoa). Opiskelijat ovat oikeutettuja alennuksiin opiskelijakorttia näyttämällä, lisätietoja alennuksista.

Turun päärautatieasema
Ratapihankatu 37

Kupittaan rautatieasema
Joukahaisenkatu 6

Sataman rautatieasema
Satamakatu 1

Turun lentoasema on kansainvälinen lentoasema, josta lennetään lähinnä Helsinkiin, Pohjoismaihin ja Baltiaan sekä joitakin lomalentoja. Lentokentälle pääsee bussilla nro 1, joka lähtee Kauppatorilta pysäkiltä T40* (tarkista mahdolliset muutokset).

Helsinki-Vantaa on Suomen pääkenttä ja suurin osa kotimaan ja kansainvälisistä lennoista lähtee ja saapuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Turusta pääsee lentokentälle kätevimmin bussilla (Matkahuolto). Busseja lentokentälle kulkee noin kerran tunnissa, illalla harvemmin. Myös junalla voi matkustaa, mutta junaa pitää vaihtaa Pasilassa.

Turusta pääsee päivittäin aamu- ja iltalähdöillä Ahvenanmaalle ja Tukholmaan Tallink Siljalla ja Viking Linella. Laivat ovat usein edullinen vaihtoehto matkustettaessa Ruotsiin.

Turussa on useita vaihtoehtoja auton vuokraamiselle, esimerkiksi Aurarent, Avis, Hertz, RentalCars ja Sixt.

Auton vuokraajalla pitää olla vähintään vuoden voimassa ollut ajokortti ja lisäksi vuokraamot voivat määrittää oman ikärajan vuokraajille.

Muista, että auton vuokraaja sitoutuu itse kuljettamaan autoa ja auton saa luovuttaa toiselle tai toisen kuljetettavaksi vain, jos vuokrasopimukseen on erikseen merkitty lupa siihen.